Verbouwing knooppunt Hoevelaken opnieuw op de lange baan

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - De verbouwing van knooppunt Hoevelaken wordt opnieuw uitgesteld. Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen moest dat besluiten nadat de Raad van State de stikstofberekeningen over de aanleg van wegenbouwprojecten afkeurde.
Dat schrijft het FD. Daarmee begint de reeks tegenvallers bij de aanpak van het knooppunt flink op te lopen. In de eerste plannen was het de bedoeling dat het knooppunt vlakbij Amersfoort dit jaar al op de schop zou gaan. Maar in 2018 werd dat contract na onenigheid met de aannemers ontbonden.
Een jaar later keurde de Raad van State de algemene Nederlandse stikstofaanpak (PAS) af. En begin dit jaar werd door de Raad van State ook de rekenmethode voor de stikstofneerslag van het wegverkeer afgekeurd.
Daardoor kon de overheid met veel grote infrastructuurprojecten niet beginnen. Van Nieuwenhuizen kreeg wel een half jaar de tijd om de rekenmethode aan te passen of beter uit te leggen. Die termijn verstrijkt eind juli. De demissionair minister heeft gezeg voor die tijd met antwoorden te komen, maar duidelijk is nu al dat veel infrastructuurprojecten opnieuw vertraging oplopen.
Wanneer knooppunt Hoevelaken nu wel aangepakt gaat worden, is nog niet bekend. Met de verbouwing van het knooppunt is bijna 800 miljoen euro gemoeid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.