RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bunnik en Houten boos op provincie nu aansluiting op A12 uitblijft

BUNNIK/HOUTEN - Bunnik en Houten hebben een boze brief naar de provincie Utrecht gestuurd. De provincie heeft deze week besloten dat de aansluiting van Houten-Oost op de A12 naar Arnhem er voorlopig niet komt.

Het plan kost meer dan de 12,5 miljoen euro die ervoor was vrijgemaakt, en daarmee wordt het volgens Gedeputeerde Staten te duur. Voor het gereserveerde bedrag wordt een andere bestemming gezocht.

45 miljoen
Volgens gedeputeerde Arne Schaddelee gaan er echter veel meer kosten mee gemoeid. In een schriftelijke reactie laat hij weten dat de kosten voor een volledige aansluiting op dit moment geschat worden op zo'n 45 miljoen euro.

Schaddelee benadrukt dan ook dat de inzet van het Rijk ontegenzeggelijk nodig is bij de aanleg ervan. De druk op het Rijk wordt volgens hem ook groter, door de 'toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen en toenemende druk op de A12'.

Hoog op de agenda
De betrokken wethouders begrijpen niets van het besluit. In hun brief dringen ze erop aan dat de bereikbaarheid van het Kromme Rijngebied hoog op de agenda blijft. Volgens hen speelt die een belangrijke rol bij de wens om de gemeenten uit te breiden.

Door woningbouw wordt het steeds drukker op de wegen bij Houten en Bunnik. Aansluiting op de snelweg zou veel problemen oplossen, vinden ze. Onderzoek door Arcadis wijst volgens de gemeenten uit dat het knelpunt bij de snelwegen A12 en A27 gezocht moet worden en dat het dan pas zin heeft om het lokale en regionale wegennet aan te passen.

De provincie Utrecht liet gisteren weten dat ze er vertrouwen heeft dat er in de toekomst wel voldoende financiŽle ruimte is voor fase twee van het zogenoemde Salto-project en dat de bestuurlijke wil om de bereikbaarheid van het Kromme Rijngebied te verbeteren onverminderd groot is bij alle partijen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -