Opnieuw dieren in beslag genomen in Utrechts onderzoek naar illegale fokkers

Beeld van de woning in Zuilen waar eerder 48 verwaarloosde dieren werden aangetroffen.
Beeld van de woning in Zuilen waar eerder 48 verwaarloosde dieren werden aangetroffen. © Politie
UTRECHT - De Utrechtse politie heeft opnieuw dieren in beslag genomen in een lopend onderzoek naar illegale fok en handel. In een huis in de wijk Ondiep werden zestien honden en vijf papegaaien gevonden.
Vorige week troffen agenten en medewerkers van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming bij een inval in een nabijgelegen huis in de wijk Zuilen 48 ernstig verwaarloosde dieren aan. De actie en de publiciteit daarover leverden volgens de politie veel bruikbare tips op. De hondjes en vogels die gisteren in beslag werden genomen waren er beter aan toe.
De politie laat weten dat er inmiddels meldingen zijn gedaan door mensen die zieke dieren bij de vermeende handelaren hebben gekocht, zo erg soms dat twee honden uit hun lijden verlost moesten worden. Het zou gaan om onder meer chihuahua's, pomeranians, boston terriërs, toy poedels en shi tzu's. De verdachten in het onderzoek worden later verhoord.
De zaak kwam aan het rollen nadat er een dode hond in het water was gevonden en er andere signalen bij de politie binnen waren gekomen. Wie vermoedt dat hij de afgelopen maanden zelf een hondje heeft gekocht dat van deze fokkers afkomstig is wordt opgeroepen om een foto van het dier in te zenden via een digitaal meldformulier van de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.