Burgemeester Naafs reageert op grote schade in Leersum: 'Dit is na vandaag nog niet klaar'

LEERSUM - Het zijn bijzondere uren voor Leersum. De herstelwerkzaamheden in het dorp, dat gister werd getroffen door heftig noodweer, zijn in volle gang. Burgemeester Frits Naafs, van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, ziet de veerkracht van gemeente in deze moeilijke dagen.
Burgemeester Naafs vertelt RTV Utrecht over de stand van zaken in Leersum
"Leersum is een hecht dorp met een hechte gemeenschap. Dat zie je op dit soort momenten extra goed." Dat zijn eigen gemeente getroffen wordt door een ramp van deze omvang raakt hem. "Ik zie dit soort beelden wel eens in een andere gemeente of in het buitenland en dan denk je: 'wat erg'. En nu overkomt het ons hier in Leersum."
De exacte schade wordt op dit moment nog opgemaakt door de gemeente, in samenwerking met de verzekeraars. "Maar de prioriteit ligt nu bij de mensen die veel schade hebben geleden", aldus de burgemeester.

Een wonder

De buitendienst is al het groenafval met vrachtwagens bij elkaar aan het grijpen en aan het afvoeren naar de gemeentewerf. De gemeentewerf is vandaag ook open voor mensen zonder afspraak die spullen willen brengen.
Hans Oosters, commissaris van de Koning in Utrecht bracht vandaag ook een bezoek aan Leersum. De burgemeester en Oosters hebben grote bewondering voor de hulpdiensten, die sinds gister bezig zijn met de herstelwerkzaamheden. Toch gaat het volgens Naafs nog wel even duren voordat het dorp weer in oude staat is. "Een ding is zeker: dit is na vandaag niet klaar. Maar het belangrijkste is dat er geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Als je hier om je heen kijkt is dat echt een wonder."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.