Instellingen

Grote opknapbeurt voor Overvecht Centrum

© Google Streetview
UTRECHT - De gemeente Utrecht wil Overvecht Centrum flink onder handen nemen om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Het college van burgemeester en wethouders wil daarom komende tijd een masterplan ontwikkelen.
De ideeën voor de wijk zijn nog verre van concreet, maar de gemeente laat alvast weten dat de huidige parkeerplaatsen vervangen moeten worden door openbare parkeergarages. Ook moeten er 1500 tot 2500 nieuwe woniningen komen en wil de gemeente meer groen.
Of de herontwikkeling van het gebied financieel haalbaar is, valt nog te bezien. "De eerste globale doorrekeningen laten zien dat de gebiedsontwikkeling financieel uitdagend is." Toch zou het volgens het college onder bepaalde voorwaarden toch moeten lukken.
De bedoeling is dat het college in het najaar een besluit neemt over de herontwikkeling van de wijk. Pas daarna volgt het maken van een masterplan. "Hiervoor is nog veel nodig, waaronder gesprekken met Overvechters, andere belangstellenden en het samenstellen van een Stadsteam van onder andere bewoners. Dit Stadsteam gaat actief deelnemen in alle volgende stappen", schrijft de gemeente.
Ter voorbereiding organiseert de gemeente op 5 juli al een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.