Opgepakte Bunschotenaar verdacht van seksueel misbruik van zeven kinderen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De man uit Bunschoten die eind vorig jaar werd opgepakt op verdenking van seksueel misbruik van twee meisjes, heeft mogelijk ook nog vijf andere slachtoffers gemaakt. Dat meldt het OM. De verdachte stond vandaag voor de rechter.
De inmiddels 34-jarige verdachte werd op 22 december opgepakt en zit sindsdien in voorarrest. Na politie-onderzoek bleek dat hij mogelijk nog meer kinderen seksueel heeft misbruikt. Het gaat om jongens en meisjes jonger dan 12 jaar oud.

Vrijwilliger bij kinderopvang

In drie gevallen zou het misbruik afgelopen najaar hebben plaatsgevonden tijdens het vrijwilligerswerk dat de verdachte deed bij een door een kerk georganiseerde kinderopvang in Bunschoten.
Eerder dit jaar werd RTV Utrecht al getipt dat de verdachte een betrokken lid zou zijn van de Maranathakerk. "Altijd heftig dit soort dingen, voor zowel slachtoffers als omstanders", reageerde de kerk destijds, die verder niet wilde reageren.
Volgens het OM zijn er in het afgeronde onderzoek verder geen aanwijzingen voor nog meer slachtoffers. De zaak gaat op 7 september verder, maar wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.