ANWB: Filevrije Dag succesvol ondanks files

UTRECHT - De ANWB spreekt ondanks de drukte op de wegen rond Utrecht toch van een succesvolle Filevrije dag.
"Deze dag werd geteisterd door ongevallen en files, maar het feit dat duizenden mensen bewust hebben nagedacht over alternatieve vormen van vervoer is positief", aldus een woordvoerder.
De ANWB heeft donderdag 8 oktober uitgeroepen tot de tweede Filevrije dag in Nederland. Vorig jaar was de eerste, toen op 9 oktober. Die dag was de avondspits zelfs drukker dan gemiddeld.
De focus ligt dit jaar op Utrecht. De afgelopen weken is bedrijven en hun medewerkers gevraagd mee te doen aan de Filevrije dag. De ANWB wil overheden en bedrijven en hun medewerkers en klanten ervan bewust maken dat verandering van reisgedrag een grote bijdrage kan leveren aan de verbetering van de doorstroming in het verkeer.
De ANWB heeft de auto's bij de afslagen rond Utrecht geteld. "Onze mensen hadden de indruk dat er minder auto's reden", zegt de woordvoerder. Bij Rijkswaterstaat was de grootste verandering te zien in het gedrag van de medewerkers. "Op de parkeerplaats staan normaal 450 auto's. Op deze Filevrije dag waren dat er 150 minder", aldus de zegsman.
De avondspits was iets rustiger dan normaal. Waarschijnlijk speelde het droge weer daar een rol in.

Kinderopvang Saartje doet mee aan Filevrije Dag
Amersfoorts idee: kantoor in de bus
Filevrije dag bij P+R Westraven
Utrecht Bereikbaar Pas als alternatief voor de file
ANWB: Filevrije Dag succesvol ondanks files
Utrecht Bereikbaar Pas als alternatief voor de file

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.