Kort nieuws: Rhenen wil vrachtverkeer via Elst omleiden

REGIO - Rhenen wil vrachtverkeer gaan weren uit de binnenstad. De meeste transporten willen door Rhenen naar Remmerden. In het nieuwe Verkeersstructuurplan stelt het college voor vrachtwagens vanaf de Rijnbrug om te leiden via Elst.
* De natuurgebieden Naardermeer en Ankeveense Plassen krijgen een verbinding. De provincie wil een fauna-passage aanleggen in de Loodijk bij Hollands End in Ankeveen. Dieren kunnen dan van het ene gebied naar het andere trekken.
* Het aantal woninginbraken in Breukelen is dit jaar flink toegenomen. Tot en met september is er al 75 keer aangifte gedaan. Vorig jaar lag het aantal op 45. De inbrekers concentreren zich niet op een speciale wijk, maar slaan in heel Breukelen toe.
* Een 23-jarige fietsster uit Zeist is bij een aanrijding gewond geraakt. De vrouw stak op de Hoofdstraat in Driebergen de busbaan over, maar zag een naderende bus over het hoofd. Ze viel op de grond en kwam onder een auto terecht. De vrouw is met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht.
* Een 13-jarige jongen uit Veenendaal is woensdag aangehouden voor het mishandelen van meisjes. Bij een conflict zou de jongen een meisje hebben geschopt en aan de haren getrokken. Daarna rende hij weg in de richting Schrijverspark. Agenten hielden hem aan en namen hem mee naar het bureau.

Nieuwsoverzicht U Vandaag 8 oktober

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.