Kort nieuws: Man gewond bij bedrijfsongeval

REGIO - * Bij een bedrijfsongeval aan de Kernkade in Utrecht is gisteravond een man gewond geraakt. Het gaat om een werknemer van Fluor Tubing, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het fabriceren van kunststof buizen en folie. Bij het productieproces zou brand zijn ontstaan. De arbeidsinspectie onderzoekt hoe dat kon gebeuren.
* De strijd tegen illegale hennepkwekerijen in de Gooi en Vechtstreek heeft weer resultaat opgeleverd. Op de regionale hennepruimdag zijn donderdag vijf plantages opgerold. In Loosdrecht werd aan de Nieuwe Loosdrechtsedijk een buitenplantage ontdekt.
* De politie in Utrecht zoekt getuigen van een straatroof. aan de Eisenhouwerlaan. Een 73-jarige Utrerchtse werd daar donderdagavond beroofd van een straattas toen ze uit een garagebox liep. Het zou gaan om drie jongens in de leeftijd van 15 tot 16 jaar.
* Op de Steenweg in Utrecht is een 22-jarige vrouw uit Roemenië aangehouden. De vrouw had bij een winkel aan de Sint Jacobsstraat voor 13-honderd euro aan goederen gestolen. De dief werd door een beveiliger in de winkel betrapt, maar zij wist te ontkomen. Op de Steenweg wist de beveiliger de vrouw alsnog te pakken. De vrouw is door de politie meegenomen voor verhoor.
* Een zevenjarig meisje is gisteren in Nieuwegein onder een scooter van een 17-jarige tiener gekomen. Het kind stak bij de Onderdoor plotseling de weg over. Het meisje is met een kapotte lip en losse tanden naar het ziekenhuis gebracht.
* In Nieuwegein heeft de politie vannacht een grote verkeerscontrole gehouden. Op de Weg naar de Poort controleerde de politie 452 auto's. Er werden 61 bekeuringen uitgedeeld, odner meer voor het niet kunnen tonen van autopapieren. Dertien bestuurders werden aangehouden. Een dronken automobilist moest zijn rijbewijs inleveren en een man moest zijn auto inleveren omdat hij wietplantjes vervoerde.
* Evangelische scholengemeenschap de Passie in Utrecht zet honderd scholieren in om de tuinen in Kanaleneiland onkruidvrijd te maken. Een andere groep gaat met ouderen spelletjes doen en een praatje maken. De school in Lunetten viert zijn lustrum en wil dat niet alleen binnen de schoolmuren doen.
* De plannen voor vernieuwing van het Dorpshuis in Westbroek zijn klaar. Het gebouw wordt opgeknapt en krijgt een uitbouw aan de voorkant. Volgend jaar oktober begint het werk. Het hele plan kost twee ton en ook de provincie betaalt een deel.
* De Bilt wil het winkelaanbod in winkelcentrum Maertensplein verbeteren. Het winkelcentrum heeft last van leegstand en een eenzijdig aanbod, zo blijkt uit een onderzoek. Vooral speciaalzaken trekken weg. Concurrentie in de regio speelt daarbij een rol.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.