Kort nieuws: Beste koffie op Paleis Soestdijk

REGIO - De beste koffie van Nederland wordt geschonken in de Oranjerie van Paleis Soestdijk. Dat blijkt uit de Nationale Uitjestest van Eropuit.nl onder 50.000 Nederlanders. De koffie werd beoordeeld met een 8.5. Op de gedeelde tweede plaats staan de binnenstad van Den Bosch en Kuuroord Elysium.
* Alle vijvers en sloten in Soest worden begin volgend jaar uitgebaggerd. Volgens de gemeente en het waterschap is het weer tijd voor een grote schoonmaak. Bij het baggeren wordt rekening gehouden met de vissen. Na de schoonmaak wordt ook de beschoeiïng vervangen of komen er natuurlijke oevers.
* Anton van Hees uit Eemnes is overleden, 95 jaar oud. Van Hees was in Eemnes bekend als kleermaker, net als zijn vader.Volgens de Gooi & Eemlander was hij bovendien de oudste inwoner van het dorp.
* Het Partij van de Arbeid-raadslid Nazari uit Zeist stapt uit zijn fractie. Dat heeft hij per brief laten weten. Nazari zal tot de verkiezingen doorgaan als eenmansfractie. Waarom hij de PvdA verlaat wil hij nog niet zeggen. Nazari zal vanavond voor de raadsvergadering zijn besluit toelichten.
* Een bromfietser in Woerden heeft gisteren een hoofdwond opgelopen toen hij achterop een auto klapte. De 17-jarige jongen uit Zegveld zag te laat dat er voor hem op de Chrysantstraat geremd werd en kon de auto niet meer ontwijken. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
* De gemeente Veenendaal deelt volgende maand gratis vuilniszakken uit voor de inzameling van plastic. Per 1 januari geldt ook voor plastic een apart scheidingssysteem. Dat betekent voor de Venendalers niet alleen extra opletten, maar ook extra opslagruimte, want het plastic wordt eens in de vier weken opgehaald.
* In Nieuwegein is een 32-jarige man aangehouden voor het bedreigen van een stadstoezichthouder. Hij ging door het lint toen de toezichthouder een bon uitschreef voor zijn fout geparkeerde auto. Agenten namen de boze man mee naar het bureau, waar hij ook nog drie openstaande boetes mocht voldoen.
* Een klein brandje heeft dinsdagochtend het Gezondheidscentrum Hoograven in Utrecht getroffen. De oorzaak was kortsluiting in een TL-bak en de schade valt mee. Op dit moment onderzoeken de brandweer en het energiebedrijf de oorzaak.
* Het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gaat een speciaal cardiologiecentrum openen in Blaricum. Patiënten uit de Gooi- en Vechtstreek kunnen hier straks terecht voor hartonderzoek en behandeling van hart- en vaatziekten. De kliniek wordt gerund door de specialisten uit het Nieuwegeinse Sint Antonius Ziekenhuis. Eind deze maand opent het hartcentrum haar deuren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.