Instellingen

Soap rond Muziekpaleis nadert einde

PROVINCIE UTRECHT - Tivoli is uit het overleg gestapt over het Muziekpaleis. In een persbericht zegt het Utrechtse poppodium dat de gemeente het bestuur van van het Muziekpaleis wil wijzigen. De gemeente is verbijsterd dat Tivoli naar de pers is gestapt.
Het oorspronkelijke idee was om Vredenburg, Tivoli en Stichting Jazz Utrecht (SJU) op 1 januari 2013 te laten fuseren tot één organisatie. Volgens Tivoli is dat plan losgelaten en wordt het poppodium al op 1 januari 2010 op afstand gezet. Dat is voor Tivoli onaanvaardbaar.
Tivoli was voor de zomer ook uit het overleg gestapt, maar ging uiteindelijk toch met de gemeente praten. Die gesprekken noemt Tivoli vruchtbaar. Zo werd overeenstemming bereikt over een nader onderzoek naar de financiële onderbouwing van de exploitatie van het Muziekpaleis. Dat was een van de eisen van Tivoli.
Om de statuten van de stichting te kunnen veranderen, is opzegging van het huidige contract nodig. Tivoli zegt zich dan opnieuw te beraden, waarbij voortzetting van de optredens in de huidige panden een optie is.

VERBIJSTERD

De gemeente is verbijsterd dat Tivoli naar de pers is gestapt. "We hebben een contract waarin staat dat we niets naar buiten brengen over de onderhandelingen", zegt een woordvoerder van de gemeente.
In een officiële verklaring zegt de gemeente dat de partijen er bijna uit waren. De stad betreurt het dat Tivoli de afspraak die voor morgen stond, heeft afgezegd.

Soap rond Muziekpaleis nadert einde

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.