Kort nieuws: Shovel trekt gasleiding Houten kapot

REGIO - In Houten is een gaslek ontstaan op de Loerikseweg. Het lek ontstond toen een bestuurder van een minishovel een leiding kapottrok tijdens bouwwerkzaamheden. De brandweer was snel ter plekke en het lek is inmiddels onder controle.
* Op de Soesterbergsestraat in Soest is een hennepplantage in een winkelpand opgerold. In totaal werden 550 planten en apparatuur in beslag genomen. Een 56-jarige vrouw in de winkel is aangehouden. Of zij verantwoordelijk was voor de planten is nu nog onduidelijk.
* Museum Singer in Laren is begonnen met de herinrichting van de in 2007 leeggeroofde beeldentuin. De museumtuin wordt opnieuw ingericht met beelden van hedendaagse Nederlandse kunstenaars. De vernieuwde beeldentuin wordt 25 oktober geopend.
* De stad Utrecht kan 25 extra camera's ophangen in het stationsgebied. Dat is mogelijk met ruim 3,8 miljoen euro van de nationaal coördinator terrorismebestrijding. Die wil namelijk meer cameratoezicht in de ov-zones van de vier grote steden, Leiden en Eindhoven. Met 25 extra camera's komt het totaal in Utrecht op 112.
* Schaatsverenigingen in Amersfoort zijn teleurgesteld dat de provincie daar niet meebetaalt aan een kunstijbaan. De ijsclubs hadden gehoopt dat er met dat geld toch een ijsbaan in Amersfoort kan komen. Het gemeentebestuur van de Keistad kan de kosten voor zo'n overdekte accommodatie namelijk niet alleen dragen.
* De Amersfoortse politie is op zoek naar twee zakkenrollers. Ze sloegen binnen een paar uur meerdere keren toe in een supermarkt in Amersfoort; drie klanten van de Super de Boer aan de Leusderweg werden daarbij van hun portemonnee beroofd. De politie roept vanavond in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld getuigen op om zich te melden.
* Er zijn twee gewonden gevallen bij een aanrijding in Nieuwegein. Een 36-jarige bromfietser reed dinsdagavond over de Rond het Fort toen hij een fietsende tegenligger raakte. De fietser kwam ten val en raakte bewusteloos, maar beiden moesten uiteindelijk naar het ziekenhuis vervoerd. De politie vermoedt dat de bromfietser dronken was.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.