Kort nieuws: Muziek Star Trek uit Domtoren

PROVINCIE UTRECHT - Het carillon van de Domtoren speelt zaterdag muziek van de beroemde science fiction-serie Star Trek. Dit ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Nederlandse Star Trek Vereniging. De fanclubdag is zaterdag in Nieuwegein.
* In het Nieuwegeinse winkelcentrum Cityplaza zijn werklieden bestolen. De mannen misten een steekwagen en een rol linoleum. Later zagen ze de spullen staan in een kelderbox in Cityplaza. De eigenaar van de box, een 49-jarige Nieuwegeiner, is aangehouden.
* Rhenen wil tien inwoners met een uitkering aan een baan helpen. Het moet een besparing opleveren van 90.000 euro. In overleg met reïntegratiebedrijven heeft de gemeente zijn zinnen gezet op de moeilijk plaatsbare thuiszitters. Zo zijn er verschillende éénoudergezinnen en jongeren met een uitkering, te veel volgens Rhenen.
* Vleuten maakt zich klaar voor de bouw van 125 herenhuizen. De wijk komt aan de rand van de oude dorp. Ondanks de slechte huizenmarkt zijn de meeste woningen al verkocht. Verwacht wordt dat de eerste huizen eind volgend jaar klaar zijn.
* Inwoners van Soest, Zeist en Nieuwegein die veel afval produceren moeten meer gaan betalen. Dat hebben de gemeenten met elkaar afgesproken. Huishoudens met meer dan één container worden dan extra belast. Het systeem moet volgend jaar worden ingevoerd.
* Ondanks de economische crisis hoeft De Bilt volgend jaar nog niet fors te bezuinigen. De gemeente zegt juist te gaan investeren. Zo wordt het Bilthovense winkelcentrum De Kwinkelier opgeknapt en krijgt Hollandsche Rading een nieuw dorpshuis. Ook gaat de gemeente nieuwe rioleringen aanleggen.
* De Utrechtse vrijwilligerscentrale gaat op zoek naar webvrijwilligers. Dat zijn mensen die thuis online onbetaald werk kunnen doen, zoals scholing en administratieve klusjes. De centrale hoopt zo nieuwe vrijwilligers te strikken die door tijd of afstand moeilijk werk buiten de deur kunnen doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.