Jury kiest alsnog biebontwerp Rapp+Rapp

UTRECHT - De gemeente Utrecht is van plan om de ontwerpopdracht voor de nieuwe bibliotheek op het Smakkelaarsveld alsnog te gunnen aan architectenbureau Rapp+Rapp.
Het gerechtshof in Amsterdam bepaalde in augustus dat de oorspronkelijke jury zich opnieuw moest verdiepen in alle ontwerpen. In juli vorig jaar was het Rotterdamse bureau Rapp+Rapp aangewezen als winnaar.
Bij het optellen van de cijfers maakte de gemeente echter een fout. Het Amsterdamse bureau VMX bleek de eigenlijke winnaar en kreeg de opdracht. Rapp+Rapp spande daarop een rechtszaak aan tegen de gemeente.
De jury heeft nu opnieuw cijfers gegeven - volgens uitspraak van het Gerechtshof - waaruit blijkt dat Rapp+Rapp nu echt als winnaar uit de bus komt. De gemeente heeft het bureau nu de voorlopige gunning voor het ontwerp toegekend.

BEROEP

Alle betrokken architectenbureaus hebben na de voorlopige gunning vijftien dagen de tijd om beroep in te dienen. Ook voert de gemeente nog gesprekken met Rapp+Rapp. De bouw van de nieuwe bibliotheek heeft door de kwestie zeker een jaar vertraging opgelopen.
Leon Teunissen van VMX zag de uitslag al aankomen. "Dat was eigenlijk al wel duidelijk toen de rechter in augustus de oorspronkelijke jury opnieuw instelde."
Hij kan nog niet zeggen of zijn bureau beroep instelt. "Eerst gaan we de stukken van de gemeente bekijken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.