Instellingen

Files door groot ongeluk bij Rijnsweerd

PROVINCIE UTRECHT - Een flink aantal ongelukken heeft vrijdag in de ochtendspits geleid tot meer files dan normaal. Bij het knooppunt Rijnsweerd reden op de A27 richting Utrecht diverse auto's op elkaar, wat leidde tot flinke vertragingen.
Bij dat ongeluk waren vijf personenauto's en een vrachtwagen betrokken. Een vrouw met nekklachten is ter plaatse gecontroleerd door ambulancemedewerkers. Rond 8.45 uur werd de weg weer vrijgegeven.
Er waren vrijdagmorgen meer ongelukken op de Nederlandse snelwegen. Tegen half negen stond er volgens de verkeersinformatiediensten 155 kilometer aan files. De lengte is drie maal zo groot als op een normale vrijdagochtend.
Op het Coenplein bij Amsterdam had een ongeluk een file tot Hoorn als gevolg. Op de A50 van Apeldoorn naar Arnhem kantelde bij Loenen een geldwagen, waardoor twee rijstroken moesten worden afgesloten.
Ook voor de avondspits worden verkeersproblemen verwacht. Voor de scholen in de regio's Noord- en Midden-Nederland begint de herfstvakantie. Daarom gaan vrijdag en zaterdag ongeveer 700.000 mensen de weg op naar hun vakantiebestemming.
Bovendien vindt in Arnhem vrijdag het eerste Symphonica in Rosso-concert van Diana Ross plaats, wat ook tot een enorme drukte op de wegen van en naar die stad zal leiden. Daarnaast zijn op de A2 het hele weekend werkzaamheden gepland bij Den Bosch en Eindhoven, waardoor het verkeer moet worden omgeleid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.