Kort nieuws: Bunnik steekt geld in rioolzuivering

REGIO - De rioolzuiveringsinstallatie in Bunnik wordt uitgebreid en opgeknapt. Dat is nodig, omdat de hoeveelheid afvalwater in het gebied de laatste jaren sterk is toegenomen. Ook is de installatie verouderd. De renovatie begint eind oktober en kost in totaal acht miljoen euro.
* De politie heeft vannacht een 39-jarige automobilist aangehouden. De agenten hadden het vermoeden dat de man dronken achter het stuur zat. Na een blaastest bleek de man uit Wijk bij Duurstede twee keer te veel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen.
* De PvdA in Amersfoort maakt zich zorgen over het aantal lege kantoren in de Keistad. Volgens de sociaal-democraten is het steeds lastiger om een huurder te vinden voor een nieuw pand en zouden ook oude kantoren langer leegstaan. De PvdA wil daarom van het stadsbestuur weten hoe groot het probleem is en wat Amersfoort tegen de leegstand kan doen.
* De Culturele Zondagen en het Uitbureau in Utrecht gaan samen verder. De fusie zou beter zijn voor de marketing en promotie van de Utrechtse cultuur. De gemeente onderzoekt nog of ook de Utrechtse Uitweek bij de nieuwe organisatie gevoegd moet worden.
* Twee vrijwilligers van de Algemene Hulpdienst Nieuwegein hebben van wethouder Lubbinge een Stadspenning gekregen. Met de onderscheiding spreekt het college haar waardering uit voor alles wat de twee voor de samenleving hebben gedaan. De twee hebben zich jarenlang ingezet om mensen te helpen die het sociaal moeilijk hebben.
* De politie in Utrecht heeft een man opgepakt voor het stelen van stroomkabels van een bouwterrein. De man viel op omdat hij geen licht op zijn fiets had. Hij had de stroomkabels in zijn fietstas, samen met gereedschap.
De kabels waren afkomstig van een terrein aan de Louis Armstronglaan.
* In Den Dolder is een 56-jarige vrouw mishandeld door een jongen en meisje. De dame liep gistermiddag met haar kinderwagen langs het duo en kreeg een grote mond. Daarna werd zij geslagen door de jongen. Een getuige moest de vechtpartij opbreken. Vervolgens gingen de daders er vandoor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.