Instellingen

Vechterbaas vijf jaar niet welkom in horeca

UTRECHT - Een agressieve klant van een horecagelegenheid in Utrecht mag vijf jaar lang niet in 58 cafés en discotheken komen. De 27-jarige Nieuwegeiner heeft volgens de politie vrijdagavond om onbekende redenen zes mensen hebben mishandeld.
Utrechtse horecagelegenheden werken samen om overlast- en geweldplegers te weren. Een overlastgever is na uitzetting in één café vervolgens in 58 cafés en discotheken niet meer welkom. Tot nu toe kregen tien personen een ontzegging van enkele maanden tot een jaar.
Alleen bij zware mishandeling van een klant of personeel wordt een vijfjarig verbod opgelegd. De Nieuwegeiner is de eerste overlastgever die langer dan een jaar niet welkom is.
De vechtersbaas heeft aan de Oudegracht drie van de zes mensen die hij mishandelde het ziekenhuis ingeslagen. Een van hen sloeg hij met een kapot bierflesje, een ander kreeg een stomp op zijn neus en de derde was een vrouw die hard tegen een muur werd geduwd, waardoor ze onwel werd.
De man ging met het zogeheten weekendarrangement voor de rest van het weekend achter slot en grendel. Dinsdag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.