Kort nieuws: Ontslagen bij Super de Boer

REGIO - Ruim 200 mensen dreigen hun baan kwijt te raken bij Super de Boer. Het gaat om banen op het hoofdkantoor in Amersfoort en een distributiecentrum in Veenendaal.
Supermarktketen Jumbo neemt Super de Boer over. Het gaat om ruim 300 winkels , waarvan een gedeelte direct wordt doorverkocht.
* Op de Beurs in Amersfoort heeft de politie een veelpleger in de kraag gegrepen. Een agente in burger zag de vrouw gisteren met een aantal spullen een winkel uitlopen, zonder dat ze die betaald had.
* In Driebergen zijn sporen gevonden van een nederzetting uit de IJzertijd. Archeologen hebben op een terrein aan de Lange Dreef aardewerk opgegraven uit 500 voor Christus. Ook troffen ze sporen aan van huizen, schuren en een waterput.
* Leusden geeft tienduizend euro aan slachtoffers van de aardbeving op Sumatra. Tienduizenden mensen wachten op noodhulp, zoals onderdak, water en medische voorzieningen. Leusden gaat op zoek naar een geschikt lokaal project om te steunen. Als dat niet lukt, maakt de gemeente het geld over naar het Rode Kruis.
* De SP in Amersfoort heeft Geert Groeneveld naar voren geschoven als lijsttrekker. De 49-jarige Amersfoorter zal de partij leiden tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. De huidige voorzitter van de SP-fractie in de gemeenteraad Bets Beltman staat tweede op de lijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.