Overlast in probleemwijken daalt

PROVINCIE UTRECHT - De criminaliteit in een aantal probleemwijken in de regio is de afgelopen tien jaar afgenomen. Dat blijkt uit een rapport van minister Van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie.
Zo is in de Amersfoortse wijk Kruiskamp het aantal meldingen van jongerenoverlast met bijna een kwart gedaald.
In Kanaleneiland in Utrecht ging de criminaliteit met 14 procent omlaag. In Zuilen-Oost is volgens het rapport de leefbaarheid sterk verbeterd.
Inwoners van Kanaleneiland, Ondiep en Overvecht zijn de afgelopen jaren tevredener geworden. Maar in Zuilen-Oost is de algemene tevredenheid in 2007 en 2008 verminderd. In Ondiep wordt veel geklaagd over de voorzieningen.

AANPAK

In het rapport stelt Van der Laan dat alle projecten in Utrecht nu uitgevoerd worden. Vooral in Kanaleneiland wordt veel werk verzet en gaat het de goede kant uit. Maar nog niet alles gaat goed in Utrecht. Zo is er in Zuilen-Oost nog veel overlast van jongeren.
De minister wil wekelijks in gesprek gaan met mensen uit de wijken. Over eerdere ontmoetingen schrijft hij dat veel 'oude' Nederlanders het vreemd vinden dat er meer aandacht naar de 'nieuwe' Nederlanders gaat. Van der Laan wil proberen om meer evenwicht te zoeken in de hulp en het welzijnswerk.
Hij benadrukt dat het te snel is om al te sterke conclusies te trekken en dat lang niet alles in cijfers uit te drukken is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.