Instellingen

Revalidatie op maat door samenwerking

BAARN - Verpleeghuis Birkhoven en Zorgpalet Baarn–Soest tekenen een samenwerkingscontract met Meander Medisch Centrum.
Door deze samenwerking kunnen patiënten voor wie het niet langer medisch noodzakelijk is in het ziekenhuis te liggen sneller revalideren in een verpleeghuis.
Als patiënten na een ziekenhuisopname naast revalidatie ook verpleegkundige zorg nodig hebben, is het belangrijk dat zij deze zorg zo snel mogelijk op de juiste plek krijgen. Dit komt het herstel van de patiënt ten goede.
Zowel Stichting Zorgpalet Baarn–Soest, waaronder verpleeghuis Daelhoven in Soest valt, als verpleeghuis Birkhoven in Amersfoort heeft de benodigde kennis, expertise, apparatuur en middelen in huis om deze hoogwaardige patiëntenzorg te bieden.
Door de vergrijzing en medische technologie komen steeds meer patiënten in aanmerking voor revalidatie. Om wachtlijsten voor revalidatie in een verpleeghuis te verkorten, werken Zorgpalet Baarn–Soest, verpleeghuis Birkhoven en Meander Medisch Centrum nauw samen. Verpleeghuis Daelhoven en verpleeghuis Birkhoven hebben respectievelijk zes en vierentwintig bedden gereserveerd voor revalidatiepatiënten van Meander Medisch Centrum.
Revalidatie op maat
De overeenkomst geldt voor patiënten van Meander Medisch Centrum van 18 jaar en ouder, waarvoor het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) een indicatie voor revalidatie heeft afgegeven voor maximaal zes maanden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om patiënten die klachten overhouden na ernstige neurologische en cardiologische aandoeningen, zoals een beroerte of hartinfarct of patiënten die moeten revalideren na een operatie aan botten, vaten, of long.
Verpleeghuis Daelhoven en verpleeghuis Birkhoven houden rekening met de aandoeningen van patiënten en maken een revalidatieprogramma op maat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.