Instellingen

Prostituees: maatregelen Zandpad zinloos

UTRECHT - Zo'n drie kwart van de prostituees aan het Zandpad in Utrecht denkt dat de gemeentelijke maatregelen tegen mensenhandel zinloos zijn. Dat blijkt uit een enquête van raamexploitant Wegra, waaraan bijna alle huursters hebben meegedaan.
Utrecht kondigde onlangs aan dat de prostitutiebootjes aan het Zandpad 's nachts tussen 02.00 uur en 08.00 uur dicht moeten. Vrouwen die er willen werken moeten zich verplicht laten registreren en vooraf een gesprek hebben met een medewerker van de GG & GD. Verder moet de kamerhuur minimaal een maand duren en mogen ze er maximaal negen uur per dag werken.
Van alle maatregelen krijgt alleen de uitbreiding van de hulpverlening op het Zandpad de handen van de prostituees op elkaar: 58% vindt dat een goede zaak. Op elk van de overige maatregelen oordeelt minstens 80% van de vrouwen negatief. Op de vraag of het gemeentebeleid vrouwenhandel en gedwongen prostitutie bestrijdt antwoordde 73% met nee.
Wegra voerde de enquête uit nadat ze 194 boze brieven had gekregen van vrouwen die het niet eens zijn met het beleid van de gemeente. De brieven en de 266 ingevuld enquêteformulieren zijn aan het college en de gemeenteraad aangeboden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.