Instellingen

Kinderbescherming: toezicht Laura handhaven

UTRECHT - De Raad voor de Kinderbescherming wil het toezicht op de 14-jarige zeilster Laura Dekker uit Wijk bij Duurstede handhaven.
Dat meldt een woordvoerder van de raad na afloop van de rechtszaak waarin een eventuele voortzetting van het toezicht door jeugdzorg werd besproken. De zaak had plaats achter gesloten deuren.

ONDERZOEK

De raad komt tot die mening na onderzoek naar Laura zelf en naar de omstandigheden die samenhangen met een solozeilreis. "Een meisje van 14 jaar is bijvoorbeeld niet ervaren genoeg om een slaapritme van 20 minuten per keer aan te houden. En dat is wel nodig tijdens zo'n reis", aldus de woordvoerder.

ADVOCAAT LAURA EN VRIJDAG A.S. UITSPRAAK

Advocaat Peter de Lange blijft erbij dat Laura prima in staat is om de reis te maken. "Laura is geen gewoon meisje van 14, maar een topsporter. Het is belangrijk dat er op die manier naar haar gekeken wordt", aldus De Lange. Vrijdag om 10.00 uur is de uitspraak.

SCHOOLJAAR AFMAKEN

Laura wil eerst haar schooljaar afmaken voor ze haar solozeilreis begint, zei ze tegen het Jeugdjournaal. In het enige interview dat ze gaf, vertelt ze dat er veel is gebeurd de afgelopen maanden. "Ik heb veel onderzoeken meegemaakt. Dat was best lastig en vooral lang stilzitten, maar ik heb geprobeerd alles zo goed mogelijk uit te leggen." Ze wil wachten tot eind mei om haar zeiltocht te beginnen. "Het is nu toch slecht weer en er moet nog veel geregeld worden", zegt Laura.

REALITY-SOAP

Volgens de familiewoordvoerster zijn er tientallen aanbiedingen binnengekomen om Laura's reis te verfilmen, een boek uit te geven of er een serie van te maken. "We zijn nog niet op aanbiedingen ingegaan", aldus de woordvoerster.
Volgens verschillende media komt er een reality-soap over Laura's zeilreis op tv. Honderden sympathisanten hebben hotelkamers, logeeradressen en geld aangeboden, schrijft het NRC. Laura zou inmiddels een paar ton hebben opgehaald.

'D-day voor solozeilster Laura'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.