Kort nieuws: Gewelddadige roof in Amersfoort

REGIO - Op de Hoolesteeg in Amersfoort is een jongen op gewelddadige wijze beroofd. De 17-jarige Hooglander was aan het fietsen toen een andere jongen hem op de grond duwde en zijn spullen opeiste. De overvaller ging er vervolgens achterop een scooter vandoor.
* Een Utrechter is gekozen als nieuwe voorzitter van de Jonge Democraten. Thomas Bakker was voorzitter van de afdeling Utrecht, maar hij gaat nu de landelijke jongerenorganisatie van D66 leiden. De 22-jarige student bestuurs- en organistiewetenschap zegt het komende jaar vooral sterk in te willen zetten op onderwijs, want daar zou de politiek volgens hem meer geld voor moeten uitrekken.
* In De Bilt heeft een bejaarde bestuurder een motor aangereden. Het ongeluk gebeurde zondagmiddag op de kruising van de Soestdijkseweg Zuid en de Groenekanseweg. De motorrijder viel en raakte gewond. De 80-jarige automobilist kwam met de schrik vrij.
* Het Centraal Museum gaat Indonesische kunst-en kitch taxeren. Iedereen met deze kunst kan op 8 november terecht in het museum. De taxatiedag is onderdeel van de tentoonstelling Beyond the Dutch, een tentoonstelling over de wisselwerking tussen Nederlandse en Indonesische kunst.

U Vandaag 26 oktober, nieuws in het kort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.