Utrecht en Osaka maken samen computergames

PROVINCIE UTRECHT - De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Universiteit van Osaka gaan samenwerken op het gebied van computergames. De technische kennis moet uit Japan komen, de creatieve ideeën uit Utrecht.
Cultuurminister Ronald Plasterk was maandag bij de ondertekening van het samenwerkingscontract tijdens een werkbezoek in Japan. Hij sprak er volgens zijn woordvoerder met ontwerpers van beroemde games en keek rond op de Osaka Electrical Communications University.
"In zekere zin heeft u de culturele smaak van een hele generatie bepaald", hield Plasterk de ontwerpers voor. "Ik ben opgegroeid met beelden van Van Gogh uit het Haags Gemeentemuseum; mijn kinderen met beelden die u heeft gecreëerd. U hebt de technologie en de creatieve ideëen komen voor een deel uit Utrecht'", zei Plasterk.
"In Nederland hechten we grote waarde aan de creatieve industrie. We willen de lange traditie die we hebben met het creëren van beelden, die teruggaat tot Rembrandt, uitbreiden en nu ook deel laten uitmaken van deze ontwikkeling. Laten we kijken of we meer kunnen samenwerken op dit gebied."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.