Instellingen

Lagere straf fatale schietpartij Lombok

UTRECHT - Het gerechtshof in Arnhem heeft maandag in hoger beroep twaalf jaar cel opgelegd aan een 37-jarige Utrechter voor de moord die hij pleegde bij café Every Day in de Utrechtse wijk Lombok, in november 2007.
Dat is drie jaar minder celstraf, dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist en dan eerder door de rechtbank in Utrecht was opgelegd.
Het hof vindt bewezen - net als de rechtbank en het OM - dat de Utrechter onder invloed van alcohol en drugs een 29-jarige man uit het café naar buiten wenkte en op straat van dichtbij neerschoot.
De veroordeelde stelde dat hij eerder die avond ruzie met het slachtoffer had gehad. Die raakte in coma en overleed een maand later toen artsen met de familie concludeerden dat verdere behandeling zinloos was. Het slachtoffer zou korte tijd later vader zijn geworden.
De straf is nu lager omdat de Utrechter na twee jaar zwijgen alsnog openheid van zaken gaf. Hij was opgefokt vanwege cocaïnegebruik en dacht dat iemand hem voor 'kankerkamper' uitschold, zo verklaarde hij op 12 oktober.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.