Instellingen

Onrust in Utrechtse Betonbuurt na ongeluk

UTRECHT - Een aanrijding in de Utrechtse Betonbuurt liep dinsdagmiddag zo uit de hand dat de politie honden moest inzitten.
De politie kreeg een melding dat op de J.S. de Rijkstraat een aanrijding had plaatsgevonden, waarna de gemoederen hoog waren opgelopen. Agenten troffen een 33-jarige man uit Nieuwegein aan. Zijn kleding was gescheurd en hij had lichte verwondingen.
Hij verklaarde dat hij rond 13.15 uur op de J.S. de Rijkstraat een aanrijding tussen een auto en scooter zag gebeuren, waarbij de scooterbestuurder ten val kwam. Hij liep ernaartoe en bood zijn hulp aan. Terwijl hij met de automobilist stond te praten, kwamen zes à zeven jongens aanlopen.
De Nieuwegeiner kreeg woorden met hen en werd door één van hen geslagen, waarna hij viel. Vervolgens werd hij door hen geschopt. Het slachtoffer slaagde erin op te staan en weg te rennen. Hij zag dat omstanders de verdachten die hem achterna wilde komen, tegenhielden en belde 112.

V ERDACHTEN

Het slachtoffer wees de agenten vier verdachten aan, die hem hadden mishandeld. Eén van hen rende weg, waarop een agent achter hem aanging en hem aanhield. Daarbij verzette de verdachte zich. Hij kreeg hulp van meerdere omstanders.
Eén van de agenten verzocht de politiemeldkamer met spoed meerdere politie-eenheden te sturen. Meer dan vijftig omstanders sloten de agenten in, die zich genoodzaakt zagen hun wapenstok te pakken.

HONDEN

Meerdere politie-eenheden, waaronder enkele met honden, kwamen ter plaatse. De rust kon worden hersteld en de agenten hielden vier verdachten, mannen van 26, 28, 33 en 71 jaar, aan. Het betrof vier familieleden. De jongste was degene die op de scooter had gereden.
Twee omstanders probeerden de aanhoudingen te voorkomen en één van hen gooide een flesje drank tegen het hoofd van een agent. Ook deze verdachten, twee broers van 20 en 25 jaar (geen familie van de andere verdachten), werden aangehouden.
Bij de schermutselingen liepen vier agenten lichte verwondingen op, onder andere bestaande uit blauwe plekken en schaafwonden.
De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De Nieuwegeiner en de gewonde agenten deden aangifte van mishandeling.

Politie over rellen in Utrechtse Betonbuurt
Onrust in de Utrechtse Betonbuurt na ongeluk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.