Mogelijk gymzaal op vertraagd Cereolcomplex

UTRECHT - De gemeente Utrecht onderzoekt of een gymzaal mogelijk is op het terrein van de Cereolfabriek. Dat zei wethouder Janssen dinsdagmiddag in de commissievergadering.
Eerder vandaag werd duidelijk dat projectontwikkelaars Blauwhoed en Heijmans de plannen voor het voormalige Cereolterrein wilden aanpassen. De kredietcrisis speelt hen parten en ze willen minder bouwen.
Dat betekent waarschijnlijk wel opnieuw vertraging voor de bouw van het complex, waar behalve woningen ook de bibliotheek, de gemeente en culturele instelling Het Wilde Westen een nieuwe plek zouden moeten krijgen.

DRAMATISCH

Die vertraging is vooral voor Het Wilde Westen dramatisch. "We zouden er dit jaar al heengaan, maar dat lukt nu al niet. En deze zomer moeten we ons huidige pand aan het Groenewegterrein ook verlaten", zegt directeur Dorothé Lucassen.
De bouw van huizen op de verlengde Mozartlaan zou al wel snel gaan beginnen.
De Cereolfabriek brandde vorig jaar zomer vrijwel geheel af. Alleen enkele muren bleven overeind. Die hebben een monumentenstatus en moeten blijven staan. Waarschijnlijk is de fabriek destijds aangestoken, maar wie dat heeft gedaan, is niet duidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.