Van Seumeren geeft stadionplan niet op

UTRECHT - Frans van Seumeren, de grootaandeelhouder van FC Utrecht, geeft zijn plannen voor een nieuw stadion langs de A2 zeker niet op.
De gemeente maakte dinsdag bekend dat de bouw van een nieuw stadion met 44.000 zitplaatsen financieel niet haalbaar is.
De initiatiefnemers - Van Seumeren, projectontwikkelaar Phanos en investeringsmaatschappij Memid - waren ervan uitgegaan, dat de gemeente commerciële functies zoals winkels en kantoren mogelijk zou maken. Dat blijkt niet zo te zijn, waardoor het plan financieel onhaalbaar wordt. Verder zijn de wedstrijden in het huidige stadion Galgenwaard nu nog niet uitverkocht en is het bedrijfsleven vanwege de economische crisis terughoudend.
"In goed overleg hebben we besloten, dat we het huidige plan terugtrekken", zegt Van Seumeren. "We gaan nu bekijken welke stappen de komende jaren moeten worden gezet om de haalbaarheid van een eventueel nieuw initiatief alsnog aan te tonen, want ik ben er nog steeds van overtuigd, dat er op den duur een groter en multifunctioneel stadion in Utrecht kan en moet komen", aldus de grootaandeelhouder van FC Utrecht.
"Het voetbal van FC Utrecht wordt steeds beter en dat trekt op termijn zeker meer toeschouwers. Dan heb je op een gegeven moment een groter stadion nodig."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.