Instellingen

Genomineerden veiligheidsprijs Utrecht bekend

UTRECHT - De drie kanshebbers op de Utrechtse Veiligheidsprijs 2009 zijn bekend.
De genomineerden zijn 'Het Huiskamerproject Geuzenwijk', 'Jongeren in Aktie' in Kanaleneiland en het project 'Lievelings' in Oog in Al. Met de Veiligheidsprijs stimuleert de gemeente Utrecht initiatieven van bewoners en organisaties die de veiligheid in de buurt verbeteren. Het winnende initiatief krijgt 7.000 euro en wordt 27 november bekendgemaakt.
HUISKAMERPROJECT (GEUZENWIJK)
In dit project heeft woningbouwvereniging Mitros een woonkamer beschikbaar gesteld waar activiteiten voor de jeugd in de wijk worden georganiseerd. Doel is de overlast in de wijk terug te dringen en de relatie met de politie te verbeteren. Inmiddels is het aantal melding van overlast met vijftig procent gedaald.
HET WILDE WESTEN (OOG IN AL)
Dit idee komt uit de koker van een stel verschillende kunstenaars. Zij willen buurtbewoners met elkaar in contact brengen en daardoor de sfeer in de wijk verbeteren. De kunstzinnigen deden dit door mensen over hun favoriete voorwerp te laten praten. Bewoners ontmoetten zo elkaar en elkaars verhalen.
JONGEREN IN AKTIE (KANALENEILAND)
Sport brengt mensen in elkaar: dat is het idee achter Jongeren in Aktie. Daarom werd begonnen met het organiseren van zaalvoetbalactiviteiten en huiswerkbegeleiding voor jongeren uit Kanaleneiland. Ook wordt de jeugd in contact gebracht met mensen die een carrière hebben gemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.