Instellingen

Eerste paal Stationsgebied op 1 december

UTRECHT - De eerste paal voor het stationsgebied gaat op 1 december de grond in. Dat heeft projectdirecteur Menno Overtoom van vastgoedontwikkelaar Corio vanmiddag bekendgemaakt.
Het eerste gebouw dat wordt neergezet is het woonwinkelblok De Vredenburg op het gelijknamige plein. Corio neemt met de start van de bouw een risico, want nog niet alle procedures zijn afgerond. Er loopt nog een rechtzaak tegen de komst van het gebouw omdat de luchtkwaliteit door meer winkels zou verslechteren.
Het gebouw moet twee winkellagen krijgen en daarboven 76 appartementen. In tegenstelling tot wat Corio eerder zei, zullen er nauwelijks verplaatsingen van winkels uit Hoog Catharijne zijn naar het nieuwe pand. Corio wil daar direct nieuwe winkelformules in plaatsen. Het gaat dan vooral om dure en trendy kledingwinkels
Door de start van de bouw, gaat de tijdelijke fietsparkeerplek op zaterdag en zondag achter de bouwschutting op het Vredenburg weer dicht. Daarvoor komt voorlopig geen vervanging.
De Vredenburg is feitelijk niet het eerste nieuwe gebouw in het Stationsgebied, dat zijn de Rabotorens, maar wel het eerste gebouw met een publieke functie. In mei 2012 moeten de eerste winkels in het gebouw worden geopend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.