Kort nieuws: Hennephuis in Amersfoort

REGIO - In Amersfoort hebben agenten een woning ontdekt die volledig was verbouwd tot hennepkwekerij. De keuken werd gebruikt als schakelruimte, de badkamer voor de waterhuishouding en in de slaapkamers stonden honderden planten. Naar de eigenaar van het pand wordt nog gezocht.
* Een achttienjarige vrouw in Vianen is gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw zat met een vriendin in een geparkeerde auto te kletsen. Toen ze de radio wilde aanzetten, draaide ze per ongeluk de sleutel van het contactslot om. Omdat de auto in de versnelling stond, begon de wagen te rollen en knalde toen hard tegen een andere auto aan. De vrouw is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.
* Bij een politiecontrole in het centrum van Amersfoort zijn twaalf bekeuringen uitgeschreven. Agenten in burgerkleding posteerden zich op de Arnhemsestraat waar schooljeugd regelmatig overlast zou veroorzaken. De gezagsdragers werden op hun wenken bediend, want er konden direct bonnen worden geschreven voor baldadigheid, gebruik van softdrugs en het weggooien van afval op straat. Bovendien worden de scholen van de jongeren op de hoogte gebracht.
* In de Utrechtse wijk Kanaleneiland heeft de politie een scooterdief opgepakt. De jongen vluchtte toen hij een motoragent zag. Hij doofde z'n lichten en dumpte de scooter. Agenten wisten de zeventienjarige verdachte even later aan te houden op de Admiraal Helfrichlaan.
* Bij de helft van de loverboy-zaken in Nederland zijn de slachtoffers via internet geronseld. Dat blijkt uit een onderzoek van de politie en de Universiteit Utrecht. Op sociale netwerksites zoeken de daders hun slachtoffers op leeftijd en woonplaats. De meisjes zijn kwetsbaar op internet, volgens de onderzoekers. De loverboys kunnen direct controle op ze uitoefenen en er zijn geen andere mensen die het contact kunnen verstoren.
* De politie in Vianen zoekt een autokrasser. De dader sloeg vorige week toe op de Walmolen, Beltmolen en de Standaardmolen. Bij de politie zijn zeven aangiftes van vernieling binnengekomen. Buurtonderzoek heeft nog niets opgeleverd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.