Instellingen

Kort nieuws: Meisje (10) Oudewater aangereden

REGIO - Bij een aanrijding is een tienjarig meisje uit Oudewater gewond geraakt. Een 55-jarige automobilist reed over de Herman de Manstraat toen het meisje plotseling vanuit een steeg de weg op reed.
De automobilist remde maar kon niet voorkomen dat het meisje tegen de auto botste. Het meisje raakte lichtgewond en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
* De Utrechtse politie zoekt mensen die op vrijdagavond 23 oktober in stadsbus zes zaten. Mogelijk hebben zij gezien hoe een vrouw werd beroofd op de Laan van Chartroise. Toen de vrouw haar tas rond negen uur gestolen werd, stond in de buurt net lijn zes stil bij de bushalte. De politie denkt dat enkele inzittenden misschien iets gezien hebben.
* De leden van de ChristenUnie Utrecht hebben Mirjam Bikker opnieuw als lijsttrekker gekozen. In 2006 was zij ook al favoriet om de verkiezing te leiden. Ook is de kandidatenlijst ingevuld. Opvallend is dat er vooral veel jonge mensen in de top van de lijst staan.
* Bij een vechtpartij in Zeist zijn twee mannen gewond geraakt. Het duo kreeg ruzie met elkaar en daarbij vielen over en weer klappen. Ook zou ook een mes zijn gebruikt. Op het politiebureau meldde één van de vechtersbazen zich later zelf. Hij was gewond aan zijn been. De andere man had hoofdletsel. De politie heeft de twee aangehouden.
* De Utrechtse politie heeft twee jonge autodieven opgepakt. Getuigen zagen het tweetal in een auto zitten op de Muylenborchdreef. Bij het zien van agenten ging het duo er vandoor. Na een korte achtervolging werden de Utrechtse diefjes gepakt. Zij hadden een autoradio en inbrekersgereedschap op zak.
* Het gaat nog langer duren voordat er duidelijkheid komt over de vernieuwingen in de Soester wijk Smitsveen. Dat betekent dat er voorlopig ook niet gesloopt gaat worden in de wijk. De gemeente Soest geeft de slechte economische tijden op als reden. Soest hoopt komende zomer wel met een plan te komen.
* De politie zoekt twee vrouwen die met babbeltrucs proberen Amersfoorters op te lichten. Het duo had eerder succes bij een woning op de Geelgorsstraat. De vrouwen probeerden het bij meer woningen, maar veel mensen hebben niet opengedaan of lieten de vrouwen niet binnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.