Verkrachter vanmiddag voorgeleid

UTRECHT - De man die donderdagnacht in Utrecht werd aangehouden wegens verkrachting wordt vanmiddag voorgeleid. Dat blijkt uit contact van RTV Utrecht met zijn advocaat.
De man was een bekende van de politie. Na zijn voorgeleiding zal duidelijk worden of hij in voorarrest zal blijven en als dit gebeurt voor hoe lang. Verdere details rond de zaak van de man blijven tot nog toe in nevelen gehuld. Zo is het Openbaar Ministerie tot nog toe niet te bereiken voor commentaar.
De 31-jarige man zou donderdagnacht een vrouw hebben verkracht op het Houtensepad. Eerder probeerde hij het bij een andere vrouw op de Winthontlaan. Uiteindelijk eindigde de avond in een grote politieachtervolging waarna de man werd ingerekend.
Het Openbaar Ministerie deed de zaak vrijdagmiddag af met een kort persbericht waarin melding werd gemaakt van de arrestatie. Tegen De Nieuwe Utrechter werd gemeld dat maandag pas nieuwe gegevens geopenbaard zouden worden.
De 31-jarige verdachte wordt beschuldigd van verkrachting, vrijheidsberoving en poging tot doodslag op agenten. De terughoudendheid van het OM zou te maken hebben met de gevoelige aard van de zaak en het verleden van de verdachte.

Achtervolging van verkrachter door Utrecht. Bron: Youtube.com (Busfotodotnl)