Instellingen

Kort nieuws: Koperdiefstal in Elst

REGIO - In Elst is in de nacht van maandag op dinsdag een vermoedelijke koperdief aangehouden. De 25-jarige man werd op de Rijksstraatweg met zijn auto naar de kant gehaald. Op de achterbank lag een grote hoeveelheid koper, waarover de man een warrig verhaal hield. Warrig genoeg om hem als verdachte in te sluiten.
* Op de A30 bij Ede is een motorrijder uit Amersfoort onderuit gegleden en gewond geraakt. Ze verloor in een bocht door het natte wegdek de macht over het stuur. De rijbaan was korte tijd afgesloten en de vrouw is afgevoerd naar het ziekenhuis.
* Op het gemeentehuis in Soest wordt dinsdag niet gerookt. Wethouder Krijger laat z'n sigaren thuis en het personeel doet mee. Ze ondersteunen hiermee de landelijke actie waarbij drie bekende Nederlanders een tegenprestatie leveren als 5000 mensen 24 uur geen sigaret opsteken.
* De Christelijke Hogeschool Ede en de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle willen fuseren. Op die manier kan het aanbod worden verbreed en de kwaliteit van het onderwijs verbeterd worden. De fusie zou volgend voorjaar een feit moeten zijn.

U Vandaag dinsdag 3 november, nieuws in het kort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.