Voortvluchtige niet Utrechtse serieverkrachter

UTRECHT - De 31-jarige man die afgelopen week in Utrecht na een wilde achtervolging werd aangehouden, is niet de Utrechtse serieverkrachter, die in de jaren negentig actief was. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt.
De verdachte heeft volgens het OM de afgelopen week twee keer geprobeerd een vrouw te verkrachten, op de Winthontlaan en het Houtensepad. Agenten zetten na een melding de achtervolging in. Deze rit eindigde, wonderlijk genoeg, op het binnenterrein van politiebureau Paardenveld.
Volgens justitie is bij een eerdere DNA-afname al vastgesteld dat deze man niet de Utrechtse serieverkrachter is, naar wie politie en justitie al jaren op zoek zijn.
De man keerde in juni niet terug van zijn proefverlof. De man kreeg toestemming voor een driedaags verlof, maar meldde zich nooit meer bij de gevangenis.
Hij zat een straf van twee jaar uit voor wederrechterlijke vrijheidsberoving, verduistering en bedreiging. Nu wordt hij verdacht van verkrachting, wederrechterlijke vrijheidsberoving en poging tot doodslag op agenten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.