Onderzoek naar scheepvaartongeluk Breukelen

BREUKELEN - Op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen zijn maandagavond drie lege binnenvaartschepen met elkaar in aanvaring gekomen. 
Twee schepen voeren bijna frontaal op elkaar en liepen flinke materiële schade op. Het derde schip had lichte schade. Alledrie de schepen voeren na de aanvaring tegen de damwand van het kanaal. Niemand raakte gewond. De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt de aanvaring.
Twee schepen voeren richting Amsterdam. Het ene schip werd aan bakboord voorbijgelopen door het andere, toen uit tegenovergestelde richting een binnenvaarttanker aankwam. Deze tanker en de oploper voeren bijna frontaal op elkaar. Na de aanvaring voer het opgelopen schip met zijn voorschip in de bakboordzijde van de oploper. Daarna voeren alle schepen nog tegen de damwand van het kanaal.
De tanker had behoorlijke schade aan het voorschip waaronder een scheur boven de waterlijn. Het schip meerde af in Maarssen. De andere schepen meerden in Breukelen af. Het opgelopen schip had lichte schade en kon zijn reis na Harderwijk voortzetten. De oploper had echter behoorlijke schade aan zijn voorschip en kon, net als de tanker, zijn reis niet voortzetten.
De schippers van de schepen die richting Amsterdam voeren wilden dinsdagavond tegenover de Waterpolitie niets verklaren. Ze leggen hun verklaring via een advocaat af.