Raadszaal te klein voor ALU-insprekers

UTRECHT - De Utrechtse raadszaal was dinsdagavond te klein. Tientallen bewoners van onder meer Zuilen en Oog in Al kwamen hun insprekers steunen tijdens de raadsinformatieavond over het Actieplan Luchtkwaliteit Utrecht (ALU).
Vooral bewoners van Zuilen maken zich zorgen over een van de meest omstreden onderdelen in het plan: de Spoorlaan. Die brengt auto's van de afslag A2 Lage Weide langs het spoor via de Cartesiusweg en de Josephlaan naar de stad.
Onbegrijpelijk, vinden veel insprekers. Direct aan de andere kant van het spoor ligt het Julianapark, en dat moest toch een oase van groen worden, vroegen Zuilenaren zich af. Ze wijzen naar de Zuilense Ring als oplossing.
Ze vinden dat het probleem wordt verplaatst van Oog in Al naar hun wijk. Volgens wethouder Bosch is dat overigens niet het geval. Hij stelt dat ze nu in het plan in ieder geval één wijk alvast hebben weten te ontlasten van extra verkeer.

BEDRIJFSLEVEN

Het bedrijfsleven in Utrecht is ook niet tevreden. Volgens Martin Hessels van de Kamer van Koophandel is het noodzakelijk dat er een fatsoenlijke binnenring komt. Hij pleit ervoor dat veel meer alternatieven worden onderzocht, iets dat overigens onderschreven wordt door veel Zuilenaren.
Afgezien van de toenemende luchtvervuiling, maken de Utrechters zich ook zorgen over hun huizen. Voor het realiseren van de Spoorlaan zullen er huizen gesloopt moeten worden.
Dinsdag 10 november praat de raadscommissie Stad en Ruimte vanaf 14.00 uur over het ALU.
Bekijk de reportage van Erica Oudgenoeg of luister naar het verslag an Ardy Stemerding.

Zuilenaren willen af van plan Spoorlaan
Zuilenaren willen af van plan Spoorlaan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.