Instellingen

Kort nieuws: Wildplassers mishandelen jogger

REGIO - Vier wildplassers in Utrecht hebben een jogger mishandeld. Het 27-jarige slachtoffer sprak de jongens gisteravond aan omdat ze tegen een woning stonden te plassen aan de Melissakade in Parkwijk. De vier liepen meteen op hem af en sloegen op hem in. Getipte agenten wisten de jongens op de Vleutenseweg uit de bus halen.
* Het Spoorwegmuseum bereidt een vorstelijk tentoonstelling voor. Het Utrechtse museum laat volgend jaar koninklijke rijtuigen zien in tentoonstelling Royal class. Rijtuigen uit heel Europa zijn naar Utrecht gehaald. De tentoonstelling opent april volgend jaar.
* In de Utrechtse wijk Kanaleneiland heeft de politie een einde gemaakt aan de praktijken van een wietkweker. De hennepteelt kwam aan het licht door wateroverlast bij een huis aan de Stanleylaan. De agenten vertrouwden het niet en namen een kijkje in de woning. Op de eerste verdieping troffen zij een complete hennepkwekerij in aanbouw. De politie hield de 21-jarige bewoner daarop aan.
* GroenLinks in de Provinciale Staten vindt dat er in de plannen voor de Ring Utrecht te weinig aandacht is voor openbaar vervoer. De partij ziet wel in dat er iets moet gebeuren aan de doorstroming van de Utrechtse wegen, maar ziet bijvoorbeeld meer heil in een nieuwe spoorverbinding tussen Almere, Utrecht en Breda.
* De Arbodienst Arbo Unie in Utrecht constateert een lichte stijging van het aantal ziekmeldingen onder de beroepsbevolking als gevolg van de Mexicaanse griep. De dienst ziet een duidelijke piek na de herfstvakantie. Er zijn ook opvallend veel leraren ziek. Dat komt omdat de ziekte zich vooral onder jongeren openbaart en leraren en dus eerder mee in aanraking komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.