Onrust na bezuinigingsvoorstel Tivoli

UTRECHT - Veel onrust in de Utrechtse raad donderdagavond over een bezuinigingsvoorstel voor Tivoli.
De PvdA en de andere coalitiepartijen hadden een wijziging voorgesteld in de begroting waarbij Tivoli 300.00 euro subsidie zou moeten inleveren. Dat geld zou dan moeten gaan naar culturele instellingen in Leidsche Rijn.
De oppositie vermoedde dat het een wraakmaatregel was om Tivoli te straffen omdat het poppodium dwars ligt bij de oprichting van het nieuwe Muziekpaleis.
Grote verbazing toen bleek dat wethouder De Gelder in het geheim alsnog aan het onderhandelen is met Tivoli. "Gisteren nog, en die gesprekken zijn zeer constructief", aldus de wethouder, die verder geen duidelijkheid wilde geven. Hij verwacht eind november met meer informatie te komen.
Daarop trok de PvdA het voorstel in, maar diende wel een motie in "om een signaal aan te geven". Die zou pas in december behandeld moeten worden, als er mogelijk een overeenkomst tussen de gemeente en Tivoli ligt over het te bouwen Muziekpaleis.
De gemeente en Tivoli liggen al bijna een jaar overhoop over de oprichting van een organisatie die het te bouwen Muziekpaleis moet gaan besturen. Daarin moet naast het gemeentelijke Vredenburg en Tivoli ook Stichting Jazz Utrecht een plek krijgen.
De bouw van het Muziekpaleis begint waarschijnlijk half december en het pand zou op 1 januari 2013 klaar moeten zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.