Kort nieuws: Bedrijven onvindbaar op internet

REGIO - Bedrijven in de provincie Utrecht zijn slecht te vinden op internet. Dat blijkt uit onderzoek van een gespecialiseerd bureau. Slechts vier op de tien bedrijven uit de provincie is via zoekmachines als Google en Bing te vinden. Volgens de onderzoekers lopen bedrijven hierdoor potentiële klanten mis. "Juist in economisch slechte tijden is het belangrijk goed vindbaar te zijn op internet", aldus de onderzoekers.
* De politie in Zeist is op zoek naar een tasjesdief. Een 46-jarige vrouw uit Zeist liep gisteravond over de Laan van Vollenhove. Bij de parkeergarage van rouwcentrum Vollenhoven werd zij van achter besprongen en van haar tas beroofd. De dader rende weg in de richting van het nabijgelegen park. De politie roept getuigen op zich te melden.
* In de Utrechtse Veemarkthallen is de Hengelsport en visbotenbeurs begonnen. Op de beurs komen elk jaar duizenden mensen af. Bezoekers kunnen in de Veemarkthallen naar lezingen luisteren, de nieuwste hengels bekijken en naar vissersboten kijken.
* Twee inbrekers zijn gisterochtend op heterdaad betrapt in Utrecht. De mannen waren bezig in een woning aan de Zwanenvechtlaan toen de bewoner ze betrapte in zijn keuken. De inbrekers schrokken van de man en renden richting het Muiderslotplantsoen. Even later werden de mannen, van 18 en 19 jaar uit Zeist en Utrecht, aangehouden.
* Politie en brandweer waren donderdagavond druk met het blussen van een brand in een kelderbox. Het vuur werd rond tien uur 's avonds ontdekt bij een flat aan de Hooft Graaflandstraat. Er ontstond veel rook, maar de brandweer had de vlammen snel onder controle.Waarschijnlijk is de brand aangestoken.
* Minister Cramer werkt aan een regeling om geluidsoverlast rond het spoor aan banden te leggen. De fractie van de SP had de minister aangesproken op de situatie rond het spoor in Lunetten. Daar gaan de komende jaren veel meer treinen rijden maar omdat het spoor er al ligt kunnen de bewoners daar geen bezwaar tegen maken. Minister Cramer wil nu een geluidsnorm instellen waar vervoerders zich aan moeten houden.
* De week van de mantelzorg begint vandaag al in Amersfoort. De gemeente zet verschillende mantelzorgorganistaties in het zonnetje. Zo gaat de wethouder langs bij Beweging 3.0: een instelling voor wonen zorg en welzijn.
* In Wilnis is een dronken bestuurder van een bestelbus tegen de lamp gelopen. De 53-jarige man werd op de Burgemeester Padmosweg aan de kant gezet. Hij bleek dronken en mocht zijn rijbewijs inleveren
* Het vernieuwde Utrechtse sportpark Thorbeckepark is klaar voor gebruik. Vrijdagmiddag opent sportwethouder Jansen het park, waarna de voetballers van DHSC en Oud-FC Utrecht de velden inwijden. Er is een groot sportpaviljoen gebouwd met daarin verwerkt de tribune. Ook is er ruimte voor een appartementencomplex.
* In Wilnis is een dronken bestuurder van een bestelbus tegen de lamp gelopen. De 53-jarige man werd op de Burgemeester Padmosweg aan de kant gezet. Hij bleek dronken en mocht zijn rijbewijs inleveren.
* De Hogeschool Utrecht gaat meer aandacht besteden aan rekenen op de pabo. Het aantal studiepunten wordt verhoogt van 13 naar 23. De school erkent dat nieuwe basisschoolleraren nu nog vaak te slecht zijn in rekenen. Studenten gaan vanaf nu elke week minstens vijf uur met rekensommen in de weer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.