Instellingen

Maarten van Rossem lijstduwer PvdA Utrecht

UTRECHT - Historicus en VS-deskundige Maarten van Rossem is lijstduwer voor de PvdA in Utrecht bij de gemeenteraadsverkiezingen. Die worden gehouden op 3 maart volgend jaar.
Van Rossem liet zaterdag weten hiermee "een signaal van protest" af te willen geven "tegen de huidige politieke stemming in Nederland."
"Het gaat me er niet om of de gemeente Utrecht mijn straat wel goed schoonmaakt - wat overigens niet het geval is - maar ik wil kiezers aan het denken zetten," zei Van Rossem. De historicus gaat in het eerstvolgende nummer van zijn blad Maarten!, dat eind november uitkomt, verder in op zijn lijstduwerschap. Ook maakt hij daarin de staat van het land op, onder het motto Verwilderd Nederland.
Volgens de historicus laten Nederlanders hun stemgedrag te veel bepalen door 'dagkoersen'. "Als je als politicus een beetje blits uit de bocht komt in een talkshow kan je de volgende dag zo maar rekenen op vier, vijf zetels extra in de peilingen," aldus Van Rossem.
"Terwijl een partij die politieke verantwoordelijkheid durft nemen, genadeloos wordt afgestraft. Het is absurd dat de PvdA in de peilingen op dertien Tweede Kamerzetels staat. Ik ben al jaren lid van de PvdA en wil die partij een steuntje in de rug geven."
Van Rossem krijgt op de Utrechtse kandidatenlijst een onverkiesbare plaats.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.