Dronken man bestijgt politiepaard in Bunschoten

BUNSCHOTEN - In Bunschoten heeft een dronken man vannacht geprobeerd om op een politiepaard te klimmen. De agent op het paard heeft hem na meerdere waarschuwingen naar het politiebureau laten brengen.
De 23-jarige man, die duidelijk te diep in het glaasje had gekeken, had eerst aan de ruiter gevraagd of hij op het paard mocht zitten. Toen dat werd geweigerd probeerde hij het tot tweemaal toe toch. De agent pakte hem beet en waarschuwde hem het niet nog een keer te proberen.
Daarop werd de dronkaard boos. Hij begon de agent uit te schelden. Dat kwam hem op een proces-verbaal voor openbare dronkenschap en belediging te staan.
Ook elders in Bunschoten was het onrustig na de derby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels. Op de Oude Schans kreeg een inwoner klappen nadat hij een opmerking had gemaakt tegen een 42-jarige Nijkerker. Aan de Kerkstraat sneuvelde een ruitje van een café na ruzie tussen een medewerker en een 43-jarige bezoeker. Op de Hoekstraat moest een snorfietser van 18 zijn rijbewijs inleveren, omdat hij zes keer zoveel had gedronken als is toegestaan voor een beginnend bestuurder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.