Kort nieuws: Pro forma moord Soesterbergse

LELYSTAD - In Lelystad dient vandaag een pro forma-zitting in de moordzaak op de Soesterbergse Monique Donatz. De 48-jarige Donatz werd deze zomer dood gevonden in haar stacaravan op een nudistencamping in Zeewolde. De echtgenoot van de vrouw is hoofdverdachte in de geruchtmakende moordzaak.
* Op de Neude is maandagavond een veelpleger betrapt. Bewakingscamera's legden vast hoe de man een gestolen fiets verkocht. Agenten hielden de heler aan in de Voorstraat en de veelpleger in de Slachtstraat.
* De politie Utrecht begint deze week een 112-campagne tegen autokraken. In de regio zijn er elk jaar zo'n 15.000 autokraken. Die kosten de politie veel tijd om achteraf op te lossen. Als mensen bij een dreigende autokraak meteen 112 bellen, kan er een hoop tijd en schade worden bespaard. Volgens de politie komen mensen nu lang niet altijd in actie.
* Op de Hogeweg in Amersfoort botste een dronken automobilist op een voorligger. Agenten merkten meteen dat de Barnevelder sterk naar alcohol rook. Na onderzoek bleek hij teveel op te hebben. Niemand raakte gewond en de blikschade viel ook mee.
* Ter gelegenheid van die verjaardag houdt minister van Justitie Hirsch Ballin vandaag de eerste Gelijke Behandeling Lezing. Hij doet dat in de Jaarbeurs in bijzijn van prinses Máxima, die vrijdag opnieuw in Utrecht is voor het jubileumcongres van het Nibud.
* Oud-Leefbaar Utrechtvoorman Broos Schnetz komt mogelijk in het landelijk partijbestuur van de PvdA. De commissie kandidaatstelling heeft hem en nog zes andere nieuwe leden aanbevolen aan het partijcongres. Op 12 december wordt een besluit genomen. Schnetz zegde eind 2006 zijn lidmaatschap van Leefbaar Utrecht op.
* De provincie Utrecht heeft van alle provincies de beste website. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De website van de provincie scoort vooral goed op transparantie en dienstverlening. Bij de gemeentelijke websites staan Woerden en Nieuwegein hoog: allebei staan ze in de top tien.