Instellingen

Kort nieuws: Gemaskerde overvallers in Soest

REGIO - Een gewapende overval op een winkel aan de Smitsweg in Soest. Daar kwamen dinsdagavond twee gemaskerde mannen de zaak binnen. De verdachten waren gewapend en eisten geld. Toen ze dat niet kregen, renden ze de winkel uit. De politie is op zoek naar getuigen.
* Fietsers in het Utrechtse Leidsche Rijn krijgen vandaag te maken met verkeershinder. Rijkswaterstaat gaat met twee enorme kranen de liggers voor een nieuw viaduct plaatsen. Dat gebeurt bij het fietspad langs de Rijksstraatweg en de Groenewoudsedijk. Tijdens het plaatsen van de brugonderdelen wordt het fietspad tijdelijk afgesloten.
* Jongeren in Amerongen kunnen straks een balletje trappen op een eigen veldje. De voorbereidingen voor de aanleg van een Pannaveld aan de Majoorseweg zijn in volle gang. Er wordt nog gekeken of er ook een paar eenvoudige skateplekken gemaakt kunnen worden. De gemeente wil dat het Pannaveldje en de skatebaan nog dit jaar worden gerealiseerd.
* In Maarssenbroek worden woensdagmiddag karpers uitgezet door de visvereniging. Het gaat om zestig vissen omdat de visclub zestig jaar bestaat. De grote karpers zijn nodig voor de visstand omdat aalscholvers de singels leegvissen. Elke vis heeft een adoptie-ouder, die zelf de karper in het water mag zetten in de wijk Zwanenkamp.
* Bewoners van de Amersfoortse binnenstad verzetten zich tegen het opheffen van parkeerplaatsen. Op initiatief van de gemeenteraad verdwijnen er 40 parkeerplaatsen uit het centrum. Amersfoort moet zo mooier worden en aantrekkelijker voor toeristen.
* Twee Roemenen verschijnen woensdag voor de rechter voor het skimmen van een pinautomaat bij een onbemand tankstation in Maarsbergen. Een voorbijganger zag eind vorige maand de mannen aan de pinautomaat rommelen en belde de politie. Die kon de mannen korte tijd later aanhouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.