Grootmoeder gedraagt zich voorbeeldig bij olifantje

AMERSFOORT - Olifant WarWar, de grootmoeder van het pasgeboren olifantje in Dierenpark Amersfoort, gedraagt zich voorbeeldig bij het nieuwe kalf. Volgens de verzorgers is het grootste deel van de missie nu geslaagd.
Olifant Indra en haar moeder WarWar vertrapten in 2007 een pasgeboren jong. Dat was voor iedereen te zien via een webcam. Om een herhaling van dat drama te voorkomen werd WarWar apart gehouden toen Indra dinsdagmorgen opnieuw beviel, nu zonder camera.
Dinsdagavond werd WarWar met haar dochter en kleinkind herenigd. Voor de verzorgers was dat een zenuwslopend moment. WarWar stormde onmiddellijk op het kalfje af, maar de ontmoeting verliep zonder problemen en de dominante olifant lijkt de nieuwe aanwinst in de kudde te accepteren.
Onduidelijk is nog altijd of het olifantje van 70 kilo een mannetje of een vrouwtje is. Het dier maakt het volgens de verzorgers uitstekend. Vandaag mogen de andere twee olifanten kennismaken.
Vertegenwoordigers van dierentuinen in heel Europa tonen belangstelling voor de nieuwe olifant, omdat de dikhuiden niet meer in het wild mogen worden gevangen.

Grootmoeder gedraagt zich voorbeeldig bij olifantje-1
Grootmoeder gedraagt zich voorbeeldig bij olifantje-2

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.