Spitsmijders Utrecht krijgen 4 euro per dag

UTRECHT - Automobilisten die de ochtendspits bij Utrecht mijden, kunnen daar 4 euro per dag mee verdienen.
Projectbureau Utrecht Bereikbaar nodigt vaste filerijders over de A2 bij Utrecht-West deze maand uit deel te nemen aan het project Filemijden, meldde de organisatie woensdag.

EXTRA FILE DOOR WERKZAAMHEDEN

Wegens werkzaamheden aan de A2 bij knooppunt Oudenrijn verwacht Rijkswaterstaat de komende maanden extra files. De beloningsmaatregel moet dit voorkomen. ,,De gewone files op de A2 zullen niet verdwijnen, maar hopelijk vermijden we zo extra files'', aldus projectmanager Rob Mouris.

CAMERAREGISTRATIE

Camera's langs de snelweg registreerden in het voorjaar welke automobilisten in aanmerking komen voor de vergoeding. Zij krijgen een uitnodiging thuisgestuurd. Deelnemers krijgen 4 euro als ze tussen 6 en 10 uur 's morgens niet op een snelweg of sluiproute rondom Utrecht worden gesignaleerd. Het project loopt in ieder geval tot eind maart 2010.

UTRECHT BEREIKBAAR

Utrecht Bereikbaar is al langer bezig het fileprobleem rondom Utrecht aan te pakken. Sinds april rijden er snelwegbussen van parkeerplaatsen langs de snelweg naar bedrijventerreinen in de stad. Die worden nu nog te weinig gebruikt, erkent programmamanager Cees Oostrom. De grote bussen worden daarom vervangen door kleinere busjes met twintig zitplaatsen.

VERVOERSPAS

Van de benodigde vervoerspas voor de snelwegbus of treinvervoer zijn er nu 11.500 verkocht. De organisatie verwacht dat aantal nog dit jaar uit te breiden naar 15.000 stuks. Op dit moment heeft het gebruik van de pas het aantal automobilisten met 10 procent verminderd. Dat komt neer op 650 auto's. De doelstelling van 2000 minder auto's aan het eind van 2009 is daarmee niet gehaald. ,,Dat heeft vooral te maken met de crisis, minder bedrijven schaffen de pas nu aan'', zegt Oostrom.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.