Instellingen

Spoorlijn langs A27 voorlopig van de baan

UTRECHT - Een gelijktijdige aanleg van een spoorlijn langs de A27 samen met de verbreding van deze snelweg is niet mogelijk. Dat blijkt uit een rapport van de commissie-Nijpels, dat donderdag werd gepresenteerd in Utrecht.
Als de twee projecten samen worden uitgevoerd, vertraagt de verbreding van de A27 aanzienlijk, een scenario waar minister Camiel Eurlings van Verkeer eerder voor waarschuwde. Ook is er voorlopig geen geld beschikbaar. Daarom kan een eventuele aanleg van de lijn pas na 2020 beginnen.
Wethouder De Bondt van Utrecht is teleurgesteld, maar ze begrijpt de keuze wel. "Die weg moet er gewoon zo snel mogelijk komen en als we het koppelen aan een ander project gebeurt er nooit wat."
De commissie benadrukte dat de spoorlijn een belangrijke optie voor de toekomst moet blijven. Verwacht wordt dat er 50.000 reizigers per dag met de trein tussen Utrecht en Breda zullen reizen. Ook is het de kortste verbinding tussen de HSL en de Deltalijn.
De betrokken gemeenten hopen dat de aanleg in de toekomst alsnog door kan gaan. Nijpels adviseert om alvast 188 miljoen euro te reserveren voor de aankoop van grond en andere zaken die nodig zijn voor de spoorlijn.

Spoorlijn langs A27 voorlopig van de baan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.