Kort nieuws: Vier ton voor St. Victorparochie Benschop

PROVINCIE UTRECHT - De Sint Victorparochie in Benschop krijgt van het Rijk bijna vier ton voor renovatie van de monumentale kerk. Eerder gaf de provincie al geld voor een opknapbeurt. De parochianen zijn jaren bezig geweest met het lobbyen voor financiële steun.
* Rob van Muilekom is de lijsttrekker voor de PvdA in Amersfoort tijdens dede gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Van Muilekom won in twee stemrondes van fractiegenoot Edwin Hinloopen en zittend fractievoorzitter Ismail Parmaksiz. De nieuw gekozen lijsttrekker is raadslid sinds 2006
* Bij een fietscontrole op de Amterdamsestraatweg in Utrecht heeft de politie zeventig boetes gegeven. Het overgrote deel van de bekeuringen ging over fietsen zonder licht. Verder bleven fietsers niet staan voor het rode verkeerslicht en negeerden ze verkeersborden.
* De politie heeft een Utrechter opgepakt voor het stelen van een portemonnee. De 49-jarige man had toegeslagen in een winkel, maar werd daarbij gefilmd door een beveiligingscamera. Agenten herkenden de man en haalden hem thuis op.
* In Utrecht is vannacht een vrouw in haar auto beroofd. De 27-jarige vrouw stond op de Admiraal Helfrichlaan voor het stoplicht. Een jongen sloeg haar raampje in en trok het navigatiesysteem uit de auto. Hij sprong achterop de scooter van een medeplichtige die verderop stond te wachten.
* Zwembad de Zwoer in Driebergen en Woestduin in Doorn moeten in 2017 dicht. Dat schrijft adviesbureau Grontmij Marktplan aan de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De zwembaden trekken te weinig bezoekers en de onderhoudskosten rijzen de pan uit. Met de bouw van één nieuw zwembad, op de grens tussen Doorn en Driebergen kunnen kosten bespaard worden.
* Bij een aanrijding in Leusden is gisteravond een bromfietser gewond geraakt. De 22-jarige Amersfoorter botste op de Hamersveldseweg op een auto en scheurde zijn sleutelbeen. Of de 27-jarige automobiliste uit Leusden schuld had, wordt onderzocht.
* De Slinger Award 2009 van de gemeente Utrecht is gewonnen door jeugdvereniging Geuzenwijk. De voorzitter kreeg de cheque van 2500 euro van burgemeester Wolfsen. Volgens de jury is de jeugdvereniging er in geslaagd een maatschappelijk probleem in activiteiten om te zetten. Zo richtte de vereniging zich dit jaar met name op jongeren met overgewicht.
* De VIP-kaarten van het evenement Wintertijd in Amersfoort voor raadsleden zijn slecht gevallen. Met name de SP hekelde het cadeautje en riep alle raadsleden op de kaarten terug te geven. Volgens de partij is het niet uit te leggen dat de politiek wordt getrakteerd, terwijl de burger moet inleveren.
* Bij een ongeluk in Overberg is een bromfietser gewond geraakt. Het 17-jarige slachtoffer werd op de Slaperdijk geschept door een auto. Door de klap raakte de jongen drie verkeersborden en kwam hij onder aan het talud terecht.
* In Soest zijn vannacht honderden automobilisten aan de kant gezet voor een blaastest. De politie hield de alcoholcontrole op de Birkstraat en in de Dalweg. Bij de controle werden twee dronken bestuurders betrapt, die hun auto moesten laten staan.
* De politie in Maarssen heeft een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen. Agenten besloten na een tip een kijkje te nemen in een schuur in Antilopespoor. Daar werden onder meer 170 vlinderbommen en tien lawinepijlen aangetroffen, en er zijn twee mensen aangehouden.
* Veenendaal steekt extra geld in het jongerenwerk en sport in de buurt. Met het geld wordt ook een wijkvoetbaltoernooi georganiseerd. De gemeente geeft in totaal honderdduizend euro extra.
* Huisartsen leveren volgend jaar minder zorg, verwacht de Landelijke Huisartsenvereniging in Utrecht. De Nederlandse Zorgautoriteit jaarlijks zestig miljoen euro op de huisartsenzorg korten. Artsten snijden daarom in personeelskosten voor bijvoorbeeld doktersassistenten.
* De provincie Utrecht wil dat meer mensen met de fiets naar het werk gaan en steekt 1,8 miljoen euro in een promotieplan dat de voordelen onder de aandacht moet brengen. Ook worden fietsenstallingen, fietsrekken bij bushaltes en fietspaden verbeterd.
* Tegenstanders van het hoogspanningsstation bij Breukelen moeten niet langer bij de gemeente zijn. Tegen de bouw bij Kortrijk waren veel bezwaarschriften ingediend, maar het Rijk handelt het protest verder af. Het rijk maakt gebruik van een nieuwe wet waarbij Den Haag bepaalt hoe en waar er gebouwd wordt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.