Instellingen

Ordina ziet omzet licht teruglopen

NIEUWEGEIN - Automatiseerder Ordina heeft in het derde kwartaal zeventien procent minder omzet geboekt dan een jaar eerder. Door kostenbesparingen hield het de winstmarge wel op peil.
Ordina boekte in de periode van juli tot en met september een omzet van 123,5 miljoen euro, tegen 149,3 miljoen euro een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.
Over de eerste negen maanden van dit jaar zag Ordina de omzet met twaalf procent teruglopen tot 410 miljoen euro. Daarmee hield het bedrijf de schade naar eigen zeggen ondanks de verslechterende marktomstandigheden beperkt.
Volgens Ordina is de markt voor automatiseringsdiensten in de afgelopen maanden tot rust gekomen. Het bedrijf kan echter nog niet voorspellen of de stabilisering van de vraag de komende maanden doorzet.
Door de recessie ligt de vraag op veel markten wel aanzienlijk lager dan in voorgaande jaren. De vraag naar hulp bij grote projecten en naar outsourcing-diensten, waarbij bedrijven taken aan Ordina uitbesteden, bleef echter net als in de eerste helft van het jaar op peil.
Het bedrijf heeft de opbrengst van de aandelen die afgelopen zomer werden geplaatst gebruikt om de schuldenlast terug te dringen tot 55 miljoen euro, tegen 86,2 miljoen euro aan het einde van het tweede kwartaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.