Kwart minder winst voor Grontmij

DE BILT - Ingenieursbureau Grontmij in De Bilt is aan een slecht jaar bezig. In de eerste negen maanden daalde de nettowinst met 24 procent tot 20,1 miljoen euro, maakte het bedrijf vandaag bekend.
De omzet bedroeg 478 miljoen, vergeleken met 491 miljoen een jaar eerder. Dat is een gevolg van de recessie, zegt Grontmij. Klanten stellen projecten uit, ook in de voor Grontmij belangrijke publieke sector.
Volgens de onderneming zijn de marktomstandigheden sinds de zomer verslechterd. "Wij verwachten dat de markten in 2010 zullen stabiliseren en dat een licht herstel niet eerder dan in de tweede helft van 2010 optreedt," aldus de onderneming.
Het concern zet in het huidige vierde kwartaal ongeveer 6 tot 8 miljoen euro opzij om de organisatie verder te herstructureren. Hiervoor nam Grontmij in het derde kwartaal al een last van 3,1 miljoen euro. "Gelet op de toegenomen onzekerheid en de veranderde marktomstandigheden nemen wij verdere maatregelen om goed gepositioneerd te zijn als markten weer aantrekken," aldus Grontmij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.